Om du vill bo riktigt naturnära och bekvämt så får du inte missa Nyrups naturhotell och vandrarhem som tillhör den Svenska Turistföreningen. Det ligger vid en sluttning inuti en bokskog vid Hålsaxabäckens ravin, en otroligt naturskön plats med ett fantastiskt lugn. Det går bara en gångväg till detta vandrarhem och det enda som hörs är skogens ljud. Detta vandrarhem är något utöver det vanliga och inte bara när det kommer till läget. Gästerna sover nämligen i en mongolisk yurt vilket är en slags hydda som är tillverkad av ull och canvas. Inuti finns det plats för två personer och det finns sängar, en fotogenlampa samt ett tvättfat. Det finns ingen el och inget rinnande vatten på Nyrups naturhotell. Internet finns inte heller.

En stilla stund i naturen

När man är gäst hos Nyrups Naturhotell kan man prova på utomhusmatlagning där man själv lagar maten över öppen eld. Det går att boka korgar med råvaror som kan användas till frukost, lunch samt middag. Personalen sätter ut korgen vid din hydda så att den är på plats när du anländer. Det går givetvis att ta med sig egen mat om man hellre vill det. Råvarorna som erbjuds är närproducerade och utöver fina grönsaker och kött kan man även få prova på goda lokala ostar. På plats finns också ett fullt utrustat utekök där det finns vatten och ved. Vandrarhemmet tar även emot större grupper och kan arrangera konferenser utomhus och inomhus. Att gästerna gillar Nyrups Naturhotell är ett som är säkert, för de har blivit framröstade som årets bästa vandrarhem år 2017. De fick ta emot priset Årets Kudde på värdkonferensen för Svenska Turistföreningen.

Ett magiskt naturnära läge

Det är i centrala Skåne som Nyrups Naturhotell ligger, precis vid Frostavallens strövområde med böljande bokskogar, uråldriga vulkaner och vackra vandringsstigar. Skånes renaste sjö, Dagstorpssjön, ligger cirka en kilometer från vandrarhemmet och man kan fiska både i den och den närliggande Vaxsjön. Besöker man vandrarhemmet på vintern kan man åka långfärdsskridsko på sjöarna. Huvudattraktionen på Nyrups Naturhotell är de olika vandringarna som man kan göra i den vackra bokskogen. Frostavallen har flera olika leder och man kan även vandra på den vackra Pilgrimsleden som går från Höörs tätort. Det går även att vandra Skåneleden och nå fram till vandrarhemmet. Nyrups Naturhotell arrangerar vandringar och andra aktiviteter för grupper. Man kan till exempel boka in fladdermussafari, trädklättring, yoga, ostpromenader eller en guidad vulkanvandring kan man göra det. Nästa gång du vill komma bort och kanske utför takomläggning på huset så du måste sova borta några nätter, varför inte boka in dig på Nyrups Naturhotell? Koppla av och upptäck ett av Sveriges mysigaste vandrarhem.

Categories: Vandrarhem