Ja, man kan ju fråga sig varför man skulle vilja bo på vandrarhem när det finns så många andra alternativ som kanske erbjuder mer bekvämlighet. Men det finns några goda anledningar till att välja ett vandrarhem i naturskön miljö framför ett hotell mitt i stan. Här listas några.

Närheten till naturen

Många, men inte alla, vandrarhem ligger en bit utanför större städer och samhällen och därför får man ett unikt tillfälle att vistas i naturen om man väljer att bo på vandrarhem. Fråga ägarna om det finns några smultronställen i närheten, kanske fina, näst intill orörda sjöar eller vandringsleder och ta en promenad med din partner, dina vänner eller familjen. Njut av Sveriges vackra natur.

Spännande möten

På ett vandrarhem bor det i regel en annan typ av människor, eller människor som åtminstone har andra mål med sina resor än vad de som väljer att bo på stadens finaste hotell har. Kanske träffar man på en författare som gör efterforskningar till en bok. Eller ett kompisgäng som cyklar sig genom Sverige. Eller någon som bara kände för att pröva på något nytt. Eftersom vandrarhemmens kök ofta (i stort sett alltid) är gemensamma kan man äta middag tillsammans och lära känna nya vänner.

Priset

Priset skiljer sig naturligtvis mycket från många andra boendealternativ, och reser man för att uppleva saker, se natur och sevärdheter snarare än att bo lyxigt så är det ju onödigt att lägga mer pengar än nödvändigt på själva boendet. Kanske tillbringar man bara nätterna där, och då var det väl inte så noga om rummet har vacker utsikt, egen balkong och minibar.

Ni får sköta er själva

Kanske händer det inte så ofta att ni lagar mat tillsammans i vardagen, eller att ni slappnar av ihop med en bok. Då kan ni ta igen det på vandrarhemmet, eftersom ni lämnas att sköta er själva på många sätt. Givetvis finns det någon tillgänglig att fråga om saker och ting, men ni får laga er egen mat och bestämma själva när ni vill göra det. Åtminstone i de allra flesta fall.

Så, varför inte pröva ett vandrarhem för en natt? Ni har ju inget att förlora på det, men kanske desto mer att vinna. Vem vet, ni kanske älskar konceptet och slopar vanliga hotell framöver också.

Categories: Okategoriserade