Vandrarhem kan se ut på många olika sätt och ligga på de allra konstigaste platser, men det finns några som verkligen är unika och speciella, och tveklöst värda ett besök oavsett om man är van vid att bo på vandrarhem eller inte.

Af Chapman

Detta är faktiskt ett hundra år gammalt segelfartyg som är öppet för resenärer. Här kan man hyra in sig i rum av olika slag. Antingen kan man boka ett enkelrum, ett dubbelrum eller bara en bädd i ett rum med flera sängar. Här finns 136 bäddar (britsar) och duschen finner man ute i korridoren.

Långholmens centralfängelse

Detta är, precis som det låter, ett fängelse som numer används som vandrarhem. Det började byggas år 1874 och har med andra ord inhyst många fångar genom åren. Ett udda och spännande boende, minst sagt. Det finns flera intressanta typer av rum att välja på, och de ligger alltså i de renoverade cellerna. Huruvida detta egentligen räknas som vandrarhem kan väl diskuteras, men det är i alla fall ett spännande boende.

Jumbo Hostel

Detta vandrarhem ligger på flygplatsen Arlanda och är alltså, på riktigt, ett flygplan som man kan övernatta i. Förarkabinen har dessutom byggts om till en bröllopssvit. Hade inte det varit något? Oavsett så är det väl fantastiskt häftigt att kunna bo i ett flygplan. Där motorerna en gång satt finns nu bubbelrum, och det finns möjlighet att köpa mat eller ta en drink i baren.

Det finns flera spännande boenden och vandrarhem i Sverige, så vill man uppleva något utöver det vanliga så finns det minsann att välja på. Varför inte bo i en trädkoja, till exempel? Det alternativet finns också i vårt avlånga land.

Categories: Vandrarhem