Sverige är faktiskt smockfullt av vandrarhem, de finns nästan överallt och där man minst anar det. Men några är populärare än andra. Här följer några av de populäraste vandrarhemmen i Sverige.

Klåveröds vandrarhem

Detta vandrarhem erbjuder många rum och stugor, ett café och gemensamt kök samt sällskapsrum med braskamin. Det ligger i den så kallade vildmarken så mobiltäckningen kan vara dålig, men man erbjuds Wifi och naturen runtomkring är fantastisk. Vandrarhemmet ligger i Skåne, och i vissa stugor får man ha hund.

Skaftö vandrarhem

Det här vandrarhemmet ligger i Lysekils trädgård och erbjuder underbara fiskemöjligheter. Det är gångavstånd till havet, olika caféer, restauranger och matbutiker. Verandan är stor och där kan man grilla.

Käringöns logi och bastu

Otroligt vackert boende alldeles vid havet, där man kan bo i rum eller hytter och har tillgång till bastu och relax-bar. Den lilla ön ligger i Orust kommun och nås med båt.

Road trip utan planering

Vem drömmer inte om att åka på en road trip med sin käresta, eller varför inte med vännerna? Att bara ta bilen och åka, peka på kartan och fortsätta tills man kommer fram. Eller helt enkelt bara åka åt ett håll man inte åkt åt tidigare och se vart man hamnar. Den friheten är det inte många som har provat på, och kanske känns det skrämmande att bara åka i väg utan att veta var man ska, eller om man ens hittar boende för natten. Men vad är det värsta som kan hända? Att ni får sova i bilen en natt? Ta med ett tält då och utnyttja allemansrätten vi har i Sverige, så är saken löst.

Det finns oräkneliga boenden runt om i Sverige och till och med på de mest avlägsna platser i skogarna och på landsbygden finns det så gott som alltid ett vandrarhem, ett bed & breakfast eller en stuga som är öppen för allmänheten att använda. Alltid hittar ni någonstans att sova, och är det sommar är det faktiskt fullt möjligt att tillbringa en natt under stjärnorna. Tänk, vilken upplevelse! (Men kom ihåg myggsprayen).

Categories: Vandrarhem