Att ta hela familjen ut på en semester kan vara dyrt då det behöver bokas hotell och sen tillkommer kostnader för aktiviteter och andra välbehövliga saker. Dock behöver en familjesemester inte kosta skjortan utan istället för att bo på hotell kan du och din familj checka in på ett vandrarhem. Förutom att det är billigare får du också mer personlig service och kan njuta av en mer familjär känsla. Vandrarhem kan finnas överallt både mitt i stan och ute på landet samt att de finns i alla olika prisklasser. Det innebär också att det finns olika typer av service du kan köpa till beroende på vad just ditt vandrarhem erbjuder. Oftast är också vandrarhem lagda i en byggnad som har en rik historia för att ge gästerna den där extra hemkänslan vilket många uppskattar, familjer som äldre par. Hotell kan ibland vara väldigt stressiga då många lokalbor ofta går dit för ett glas vin eller en kaffe medan vandrarhem ofta har en lugnare atmosfär.

Olika typer av vandrarhem

Vandrarhem erbjuder olika typer av rum med alltifrån enkel till flerbäddsrum ifall ni är en hel familj. Det går även oftast att välja om du vill ha med eget badrum eller delat badrum. Oftast är de rum med delat badrum en aning billigare vilket är ett bra spartips för den som vill hålla nere på kostnaden. Till skillnad från hotell finns det också oftast ett gästkök där du kan laga din egna mat samt förvara varor i kylen och frysen. Självklart finns det olika service nivåer beroende på vad för ställe du valt att bo på. På vissa vandrarhem får du bädda din egna säng medan du kan köpa till denna service på andra ställen. Oftast finns det också en restaurang eller café i eller bredvid vandrarhemmet där gäster kan köpa frukost. För dig som vill upptäcka Sveriges huvudstad finns det några bra vandrarhem som är familjevänliga. Stockholm är lika spännande på sommaren som på vintern och behöver du en bra semesterguide till Stockholm brukar vandrarhemmen ha kartor och liknande.

Vandrarhem i Stockholm

Stockholm som stad har otroligt många miljöer som du kan vistas i. Du kan exempelvis njuta av närheten till havet vid skärgården eller njuta av storstadens puls mitt i stan. Oavsett vilken miljö du väljer att bo i är det alltid skönt med en stor och skön familjesäng att komma hem till efter dagens äventyr. Exempel på några familjevänliga vandrarhem är Stockholm/Långholmen Vandrarhem och Stockholm/Zinkensdamm Vandrarhem om du vill befinna dig mitt i stan. För de som vill bo nära skärgården kan du alltid kika in på Kapellskär Vandrarhem eller Möja Vandrarhem som erbjuder närhet både till storstadslivet och till havet. Det finns som sagt många alternativ när det kommer till vandrarhem och det enda som begränsar en är ens budget. Vandrarhem är dock ett mycket billigare alternativ än hotell samt att du som nämnt tidigare ofta kan tillaga din mat själv i ett gästkök som antingen finns i ditt rum eller i byggnaden.

Categories: Vandrarhem