Alla som någon gång besökt vår huvudstad vet att det inte är billigt att övernatta där som turist – en hotellnatt innanför tullarna kostar vanligtvis runt en tusenlapp eller mer, beroende på vilken standard man vill ha. Ett mycket prisvärt alternativ är då att checka in på något av de vandrarhem som finns i staden, som erbjuder alla Stockholms gäster ett centralt boende som inte spräcker resebudgeten.

Om man vill bo på Södermalm är Skanstulls Vandrarhem till exempel ett utmärkt alternativ. Skanstulls Vandrarhem står verkligen ut från mängden redan från att man kliver in genom dörren, då inredningen domineras av starka och varma färger som känns välkomnande. Både rummen och de gemensamma utrymmena karakteriseras dessutom av färgstarka och unika tapeter i olika färger. Om du skulle fastna för någon av dem, kan du leta efter den eller en liknande tapet på Byggmax.se, där det finns ett stort utbud av tapeter till bra priser. Den service och gästvänlighet som finns på Skanstulls Vandrarhem går dock inte att köpa någon annanstans.

Den som vill bo mer i turismens centrum i Stockholm, det vill säga Gamla Stan, kan checka in på Castanea Old Town Hostel. Namnet har detta vandrarhem fått från det kastanjeträd som står precis utanför. Rummen är egentligen inget anmärkningsvärt – de är rena, fräscha och bekväma, men har inte något som gör att de sticker ut från mängden. Det som istället gör att Castanea verkligen är värt ett besök är servicen från vandrarhemmets personal och det fantastiska läget mitt i händelsernas centrum – så fort man kliver utanför dörren på morgonen är man inom gångavstånd från de flesta av Stockholms stora turistattraktioner.

En bit längre norrut, men fortfarande centralt, ligger vandrarhemmet med det passande namnet City Hostel. Det ligger närmare bestämt på Fleminggatan på Kungsholmen, och är således inom gångavstånd från exempelvis Stockholms stadshus och Centralstationen. Rummen här är enkla, men alla bekvämligheter finns, som tillgång till dator och internet samt kök och umgängesutrymmen. Med tanke på det centrala läget man får för pengarna, är det helt klart ett bra alternativ för budgetresenärer till Stockholm.

Categories: Okategoriserade