Ja, en hund är alltid en hund och hundar tycker om att lorta ner sig, gräva i jorden eller rulla sig i mindre välluktande ämnen. De passar gärna på att göra det så fort man vänder bort blicken. När sedan den lilla pälsklingen tröttnar på sin aktivitet ser den oftast inte alls lika gullig ut som vanligt. Men det är så det är att vara hundägare och hunden är ju också en del av familjen.

Transportera din hund i bilen

Att ha en jättefin bil med skinnklädsel fungerar dåligt ihop med hundägandet. Ett bättre alternativ är att försöka hitta något på marknaden för begagnade bilar. Med en lämplig bil spelar det mindre roll om det kommer pälshår eller jordklumpar på klädseln, den är kanske redan lite sliten. Det finns utmärkta begagnade bilar med bra lastutrymme där det finns plats för en hundbur åt din bästa vän. Glöm bara inte bort att inte lämna hunden där varma sommardagar för begagnade bilar blir precis lika heta som nya och det kan bli livsfarligt varmt i bilen fort.

En tålig reservbil

Om det finns möjlighet är det ofta praktiskt att sondera utbudet av begagnade bilar om man söker en riktigt tålig reservbil. Då kan den användas för sådana utfärder där hunden ska följa med. För den som till exempel är intresserad av jakt är det nästan en nödvändighet att ha en bra och robust bil med plats för allt som behövs, även hunden. En bil där det bara är att säga “hopp” för att den kanske blöta och smutsiga hunden ska tillåtas hoppa in och lägga sig utan tidsödande och krånglig avtorkning först. Kanske låter det lyxigt att välja bil efter hund, men hur många är det inte som byter bil när de skaffar barn? Den jämförelsen ligger inte så väldigt långt bort.

Categories: Vandrarhem