STF står för Svenska Turistföreningen, och så som dess namn antyder är det en förening som vill främja turism i Sverige. En stor del av deras verksamhet går därför ut på att göra det lättare att turista i Sverige, särskilt i fjällen och med särskilt fokus på turism som baserar sig på naturnära eller kulturella upplevelser.

Som en del i sitt arbete driver STF ungefär 320 vandrarhem eller hotell i Sverige. Föreningens medlemmar kan bo på dessa vandrarhem till rabatterat pris, vilket gör att det blir billigt och enkelt att turista i sitt eget land – vilket är just det som STF vill uppnå. Många av byggnaderna är unika och har en lång historia, vilket kan göra att själva vistelsen i sig är en upplevelse. Som ett tydligt exempel på detta kan nämnas af Chapman vid Skeppsholmen i Stockholm, en tremastad båt som sedan 1949 fungerar som vandrarhem i STF:s regi. Ett mer centralt och unikt boende i Stockholm får man med andra ord leta efter. Andra unika boenden som STF erbjuder är en kolarkoja i skogen, där man själv får hugga ved och hämta vatten, och en svit långt under jorden i Sala Silvergruva.

Om du själv är intresserad av vandrarhemsbranschen, men du inte lockas av tanken på att driva ett vandrarhem, kan ett alternativ vara att investera i ett fastighetsprojekt med syfte att bygga ett vandrarhem eller hotell. På tessin.se hittar du flera pågående fastighetsprojekt som är tillgängliga för investering, och där kan du även läsa på mer om de risker (och fördelar) som finns med denna typ av investering.

Categories: Okategoriserade