Ett vandrarhem som är inrett på ett gemytligt sätt blir ett andra hem för de resenärer som har vägarna förbi. För det mesta sätter ägarna sin egen prägel på inredningen, men det finns vissa saker som alla vandrarhem bör ha för att vara trevliga att vistas i. Bekväma sängar som är tillräckligt långa och breda är givetvis ett måste. Dessutom är det en god idé att inreda på så sätt att gästerna kan ha det lite privat, även om de kanske sover i en delad sovsal. Ett skynke för sängen eller skärmväggar kan därför passa fint.

Majoriteten av vandrarhem väljer att använda sig av våningssängar, något som är mycket smart eftersom det sparar golvyta och låter resande par sova tillsammans. Om det är möjligt är det fint att montera upp draperier som går att dra igen vid varje säng. Det ger inte bara lite privatliv utan det ser även mysigt ut. Eftersom det även kan vara soloresenärer som använder en del av våningssängen är det viktigt att montera in en läslampa eller placera ut sängbord med vackra bordslampor för bottenslafen. På den övre slafen måste det dock finnas en monterad lampa.

En besökare på ett vandrarhem

Att hålla rummen på vandrarhemmet ljusa och fräscha är viktigt. Finns det fönster i varje rum är det utmärkt, men om vissa rum inte har fönster får man leka ännu mer med belysning för att få fram rätt känsla. Att måla väggarna i en ljus och neutral färg är oftast det bästa valet, för det ger ett hygieniskt intryck som dessutom kan få rummet att se större ut.

Det gemensamma utrymmet

De flesta moderna vandrarhem har gemensamma utrymmen där resenärer kan se på film, spela spel, läsa böcker eller bara umgås med varandra. Att möblera ett gemensamt rum är roligt, för här går det mest ut på att göra det mysigt. Sätt in en soffa där många människor kan sitta och umgås, men tänk på att även sätta dit enskilda fåtöljer och stolar. En del resenärer föredrar att sitta själva och läsa. Bokhyllor är ett måste och de får gärna fyllas med litteratur som handlar om närområdet.

Dörren till ett rum öppnas

Dekorationerna kan vara sparsamma men det är alltid fint med några fina tavlor eller tryck. Även där kan det vara en bra idé att välja saker som har en lokal anknytning eftersom resenärer brukar finna det intressant. Rama till exempel in en karta över det lokala området och låt den stå i centrum.

Vandrarhem som får bra betyg av resenärer har vissa saker gemensamt. De är prisvärda, mycket hygieniska och ligger nära lokala sevärdheter. Dessutom känns de personliga eftersom man verkligen har tänkt till med funktionalitet och inredning. Det kan vara smart att få inspiration från Sveriges bästa vandrarhem för att se vad gäster egentligen efterfrågar. Så länge allt viktigt finns på plats dock kan man ta ut svängarna något. Låt din personlighet skina igenom när det är dags att inreda ditt vandrarhem för personliga upplevelser är något som de flesta resenärer uppskattar.

Categories: Vandrarhem